Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabadság kiadása 2011. augusztus 1. után

2011.11.29

"Mt. 134. §
(4) A szabadságot kettőnél több részletben csak a munkavállaló kérésére lehet kiadni. Kivételesen fontos gazdasági érdek, illetve a munkáltató működési körét közvetlenül és súlyosan érintő ok miatt a munkáltató kettőnél több részletben is kiadhatja a szabadságot, azonban - a felek eltérő megállapodása hiányában - ebben az esetben is megilleti a munkavállalót naptári évenként legalább egyszer legalább tizennégy összefüggő naptári nap távollétet biztosító szabadság."

Ez annyit jelent, hogy ha valaki az éves szabadságát kettőnél több részletben tölti le, kell szabadság engedély. A szabadság engedély arra szolgál, hogy igazolható legyen, hogy a munkáltató a szabadságot a munkavállaló kérésének megfelelően adta ki. Egyébként a szabadság nyilvántartására bármilyen egyéb nyilvántartás is megfelelő.

A kivételesen fontos gazdasági érdek alatt például az elemi kárt kell érteni, de semmiképpen sem azt, hogy sok munkánk volt.

Végül a törvény naptári napot ír, nem pedig munkanapot. Tehát a legalább 14 összefüggő naptári nap tulajdonképpen 10 nap szabadságot jelent.